Alex Klaasen

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Toon 365846.jpg

Alex Klaasen in Toon, 2010. Foto: Roy Beusker.

Biografie

Alex Klaasen (1976) is een Nederlands cabaretier, zanger, acteur. Alex Klaasen groeide op in het Brabantse Oirschot. Hij studeerde aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Hier ontving hij in 1998 de Pisuisse-prijs, een prijs voor de meest veelbelovende eindexamenleerling. Samen met Martine Sandifort vormde hij het duo Alex en Martine. Samen wonnen ze in 2000 de juryprijs bij het Camerettenfestival en in 2001 de Pall Mall Export Prijs. In 2016 kreeg Klaasen de Johan Kaart Prijs.

Na het opstappen van Paul Groot en Owen Schumacher bij het VARA-programma Kopspijkers werden zowel Alex als Martine aan het bestaande cabaretteam toegevoegd. Na de overstap van presentator Jack Spijkerman naar Talpa ging ook Alex mee om in het programma Koppensnellers imitaties te doen.

In de zomer van 2006 deed Alex mee met het AVRO TV-programma Wie is de Mol?, hij viel af in aflevering 5.

Klaasen speelde een bijrol in seizoen 4 en 5 van de succesvolle televisieserie Gooische Vrouwen als Yari, de nuffige stylist van Cheryl Morero (Linda de Mol).

Klaasen heeft in 2011 een musicalaward gewonnen voor zijn rol in Toon, een musical over Toon Hermans.

Theater

Een overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin Alex Klaasen is opgetreden.

Idem van de voorstellingen waarvoor hij als auteur staat genoemd.

Idem de voorstellingen waarvoor hij geregistreerd werd als producent

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners