Schweigman&

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamSchweigman&
Bestaat uitBoukje Schweigman
DisciplineMime
TrefwoordenModerne mime
 Website

Informatie

Schweigman& is een Utrechts theatergezelschap onder artistieke leiding van Boukje Schweigman. In de beeldende, fysieke en muzikale voorstellingen komen universele, mythische thema's naar boven, zoals de nietige mens ten opzichte van krachten die hem overstijgen of de onontkoombare cyclus van geboorte, leven en dood. Schweigman& heeft een heel eigen theatertaal waarin rituelen worden gecombineerd met aspecten uit de mime, dans, performance, beeldende kunst en muziektheater.

De bezoeker wordt in een wonderlijke, ontregelende wereld uitgenodigd om opnieuw te kijken en te ervaren. Een spel met de zintuigen en de waarneming wordt gespeeld. Archetypische beelden en poëtische geluiden spreken de laag van het onderbewustzijn aan. Schweigman& laat haar publiek aspecten van het menselijk wezen ervaren die tegenwoordig zeldzaam zijn: verwondering, overgave en verbondenheid.

Het werk van Boukje Schweigman is al meerdere keren onderscheiden met prijzen en wordt in binnen- en buitenland vertoond. In het verleden waren haar voorstellingen al te zien in o.a. België, Duitsland, Engeland, Jordanië, Iran, Libanon, China en Bolivia. Schweigman& maakt jaarlijks één nieuwe productie, zowel voor de theaterzaal als op locatie, en houdt de meeste voorstellingen nog een paar jaar op repertoire.

Schweigman& wordt structureel gefinancierd door Fonds Podiumkunsten en de Gemeente Utrecht.

Voorstellingen

Een overzicht van de voorstellingen die door deze producent in première zijn gebracht, voorzover geregistreerd in de Productiedatabase.

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners