Rosita Bloom

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamRosita Bloom
Volledige naamBlom, Rosita
Geboren12 april 1946
's-Gravenhage
BeroepZanger
DisciplineMuziektheater

Biografie

Rosita Bloom (1946) maakte reeds in maart 1957 haar televisiedebuut met een rolletje in "De wenende Madonna". Als dochter van een violist en een danseres, wilde ook zij een artistieke loopbaan. Zij nam ballet-, piano- en zanglessen, zat een poos op kantoor, maar maakte een bliksemcarrière nadat zij in april '69 de door Cees de Lange gepresenteerde talentenjacht "A Star Is Born" had gewonnen. Zij maakte in 1969 deel uit van de ploeg die ons land vertegenwoordigde op het songfestival in Knokke, kreeg eigen televisieshows ("Roosje zag een knaapje staan") en zong voor de radio bij de Skymasters. In 1973 distantieerde zij zich van het vak en werd directie-secretaresse bij een im- en exportbedrijf.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners