Frans Eppink

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamFrans Eppink
Volledige naamEppink, Franciscus Petrus Maria
Geboren24 juli 1945
Nieuwer-Amstel
BeroepActeur
DisciplineMuziektheater
TrefwoordenMusical

Biografie

Frans Eppink (1945) is een Nederlandse acteur en cabaretier. Hij kwam na diverse amateur-zangwedstrijden in contact met Jack Millar, die hem na enkele lessen auditie liet doen voor de Sleeswijk Revue en John de Crane. In de produktie "Met man en muis" van laatstgenoemde maakte hij in 1968 zijn debuut. Zijn totale opleiding bestond uit 12 jaar privé zangles van L. Bouwman, 1 jaar toneelles en 1 jaar conservatorium. Hij maakte enkele grammofoonplaten en werkte mee aan tv-shows van o.m. André van Duin en Max Tailleur en diverse radio-uitzendingen ("Springplank", etc.). Thans produceert hij shows en toneelstukken voor kinderen.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners