Anna Markard

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamAnna Markard
Volledige naamAnna Jooss
Geboren1 maart 1931
Essen
Overleden19 oktober 2010
BeroepDanser
DisciplineDans
TrefwoordenModerne dans
VIAF-profiel

Biografie

Anna Markard (1931-2010) was een Duitse moderne danseres en balletmeesters. Zij was de oudste dochter van de Duitse choreograaf Kurt Jooss. Zij studeerde moderne dans bij Sigurd Leeder In Engeland, maar ook klassiek ballet in Parijs. Zij danste vanaf 1954 bij het ballet van de opera te Düsseldorf, maar ontwikkelde zich vooral als balletmeester en pedagoog aan de Folkwang-school te Essen. Vanaf 1971 wijdde zij zich aan de instudering en archivering van de balletten van haar vader en na diens overlijden aan zijn artistieke nalatenschap. Zie verder wikipedia in het Duits.

Trivia

Anna Markard, was getrouwd met de Duitse beeldend kunstenaar en scenograaf Hermann Markard

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in Nederland te zien zijn geweest c.q. in première zijn gebracht en waarin zij geregistreerd werd in de Productiedatabase voor de instudering door haar

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners