Siko Setyanto

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Siko Setyanto is een zeer expressieve en getalenteerde moderne danser uit Solo. Een student van de progressieve docente Bu Wied Sendayani en haar prive school Marinatari. Deze vrouw heeft de meest gedisciplineerde en eigentijdse dansers voortgebracht in heel Indonesie.

Terwijl de Indonesische podiumkunsten gefocust zijn op het instuderen van traditionele, folkloristische dansen en structurele problemen blijk geven van diciplinaire en technische, organisatorische mankementen ontwikkelt Sendayani sinds de jaren tachtig studenten die weliswaar getraind zijn in ballet maar vandaaruit veel verschillende en vrije dansvormen aan kunnen.

Siko is een van haar protegees. Hij geeft tegenwoordig les in Jakarta waar hij woont en samenwerkt met de dansgroep van Farida Oetoyo in Zuid Jakarta, Sumber Cipta.

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners