Ilja van Vinkeloord

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Going to the Dogs-SSBA 3.jpg

Portret van Ilja van Vinkeloord in de portrettengalerij in de Stadsschouwburg Amsterdam. Schilder: Fred Schley; Foto: Ben van Duin.
NaamIlja van Vinkeloord
Geboren1981
Overleden1996

Biografie

Ilja is een herdershond die bekend is geworden als actrice in het toneelstuk Going to the Dogs van Wim T. Schippers. Samen met vijf andere afgekeurde politiehonden speelde zij het destijds controversiele toneelstuk, dat door sommigen als grote kunst, maar door anderen als flauwekul werd gekenschetst. In het toneelstuk van Schippers volgden de honden zo nauwkeurig mogelijk het script: zij keken televisie, blaften, liepen rond, etc.

Op 4 september 2011 werd haar portret, geschilderd door Fred Schley en geschonken door Hummelinck Stuurman Theaterbureau, opgenomen in de portrettengalerij van de Stadsschouwburg in Amsterdam.

Theater/Dans

Zie Voorstelling

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners