Henk Zoutendijk

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

NAAM: Henk Zoutendijk
LAND: Suriname, Nederland
BEROEP: Regisseur

VVLogohome.jpg

Biografie

Henk Zoutendijk (Nederland) is autodidact. In 1945 richtte hij zijn eigen poppentheater op 'Ín den Vroeden Sotskap'. In 1958 vertrok hij naar de Nederlandse kolonie Nieuw Guinea, waar hij hoofd werd van een lagere school. Tijdens zijn verlof in Nederland in 1962 vond de soevereine overdracht plaats en werd zijn weg terug afgesneden. Een jaar later laat hij zich via de Sticusa regeling (Stichting Culturele Samenwerking) uitzenden naar Suriname. Hij blijft daar wonen tot zijn dood op 71 jarige leeftijd. In Suriname werkt hij als regisseur met vrijwel alle Surinaamse gezelschappen, waaronder Theatergroep Mamio en NAKS (1959). Daarnaast was hij actief als docent en leidde vanaf 1965 de School voor Dramatische Kunst (1965).

In memoriam Henk Zoutendijk

In memoriam Henk Zoutendijk.jpg

In memoriam Henk Zoutendijk door Chandra van Binnendijk. N.B. Klik op de foto, en vervolgens op Hoge Resolutie om het artikel te lezen. Bron: Archief Michiel van Kempen.

Recensie Lucifer

RecensieLuciferHenkZoutendijk.jpg

N.B. Klik op de foto, en vervolgens op Hoge Resolutie om het artikel te lezen. Bron: Archief Michiel van Kempen.

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners