Ad-Just Bouwman

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamAd-Just Bouwman
Geboren17 mei 1983
Stadskanaal
BeroepCabaretier

Biografie

Ad-Just Bouwman (Stadskanaal, 17 mei 1983) is een Nederlands improvisatie-acteur.

Bouwman studeerde musical en theaterdans en volgt een opleiding tot dramadocent. Hij woont in Amersfoort. Ad-just is vooral bekend van zijn improvisatiewerkzaamheden.

Bouwman was in 2007 de winnaar van de BNN-talentenjacht Lama Gezocht en werd daardoor een van de zogenaamde Lama's. Door zijn stijl van improviseren viel hij op bij de jury en het Nederlandse publiek. Op 8 augustus 2007 bracht BNN echter naar buiten dat Bouwman afscheid zou nemen van het programma. Zijn stijl bleek niet aan te sluiten bij die van het programma. In de herfst van 2008 was Ad-Just te zien in een reclame voor de Plus supermarkt. In 2008 en 2009 geeft hij ook lessen in theatersport en amateurtoneel. Van 2007 tot heden speelde hij voorstellingen met toegepaste improvisatie voor bedrijven, scholen en instellingen. In het theater gaf hij voorstellingen met de Tilburg Tigers in Tilburg en D.I.T. (dit is theater) in Amsterdam. Momenteel speelt hij in de musical 'Soldaat van oranje' de rol van 'Victor'. De premiere van de voorstelling is op 30 Oktober 2010 en daarna gedurende een jaar te zien in een speciaal voor de gelegenheid gebouwde theaterhangaar op vliegbasis Valkenburg in Katwijk.

Theater/Dans

Voor een overzicht van alle voorstellingen zie: Alle voorstellingen van Ad-Just Bouwman

  • 2010: 'Victor' in de Nederlandse Musical 'Soldaat van oranje' (NEW productions)

Film

TV

  • 2007: Lama Gezocht (BNN) (winnaar)
  • 2007: De Lama's (BNN)
  • 2008: Onderweg naar morgen (BNN)
  • 2008: Beveiliger 'Koen' in een tv-reclame voor Plus Supermarkt.

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners