Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Zoals Orpheus is een semi verhalend ballet van Toer van Schayk op muziek van Christoph Willibald von Gluck (Aria "Che puro ciel, che ciaro sol' uit Orfeo, 1762), Igor Stravinsky (Orpheus, 1947), Markos Vamvakaris (Zembekiko, Griekse populaire dans).
Het werk werd gemaakt voor het Finse Nationale Ballet en een herziene en gewijzigde versie werd gebruikt, samen met de opera Ithaka voor de openings voorstelling van Het Muziektheater, Amsterdam.

Wereldpremière: 1 maart 1984, Het Nationale Ballet van Finland, Helsinki


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.


    Muzikale uitvoering: Nederlands Balletorkest

    Vastlegging


    Bronnen