Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd bij de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:Rolverdeling en uitvoerenden

Op dit moment is er hier geen rolverdeling ingevoerd. Bewerk deze pagina om een rolverdeling toe te voegen.


   Informatie

   Wowwowwonders in Me van Anouk van Dijk

   anoukvandijk dc

   Seizoen: 2010/2011

   Trefwoorden: Moderne dans

   Dramaturgie: Annette van Zwoll

   Productie: Heleen Rol

   Choreografie: Anouk van Dijk

   Kostuums: Anneke Pleiter

   Decorontwerp: Anouk van Dijk, Nik Christensen

   Lichtontwerp: Anouk van Dijk, Jorrit Boerman

   Muziek: Dirk Haubrich

   Uitvoerenden: Peter Cseri, Birgit Gunzl, Philipp Fricke, Yi-chun Liu

   Over de voorstelling

   Een metalen emmer, een lamp, een trenchcoat en een hoge hoed – meer hebben de vier dansers van Anouk van Dijk niet nodig om het toneel te transformeren in een wereld waarin menselijke controle een illusie lijkt. De voorstelling Wowwowwonders in me is geïnspireerd op het werk van de schilder Nik Christensen.

   In Wowwowwonders in me abstraheert Anouk van Dijk het onzekere tijdperk waarin we ons bevinden. Groteske figuren bevinden zich in een duister wit landschap en bepalen letterlijk wat er zichtbaar is en wat er verborgen blijft. Hun rol in het voelbaar naderende onheil is echter lastig te duiden: zijn zij aanstichter of slachtoffer, toeschouwer of regisseur? In een wereld out of control zoeken de vier hun weg, gedreven door de behoefte om er niet alleen voor te staan.

   Christensen's schilderijen tonen dreigende taferelen waarin onzekere wezens zich bewegen door een onvoorspelbare wereld. Christensen raakt met zijn werk het hart van ons explosieve tijdsgewricht. Onze wereld verandert in snel tempo, en het is onduidelijk of we met z’n allen een ramp tegemoet gaan of juist bezig zijn het tij te keren.

   Bronnen