In de week van 20 mei vind er technisch onderhoud aan de TheaterEncyclopedie plaats. De website is gedurende deze dagen geblokkeerd voor wijzigingen. Artikelen lezen kan nog wel, al zal er op dinsdag een onderbreking zijn. Volgens plan is de Theaterencyclopedie uiterlijk donderdag 23 mei weer beschikbaar.
Voor vragen en reacties kunt u terecht bij de redactie.


Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamWilly Roemers
Tegal
BeroepDanser
DisciplineDans
TrefwoordenBallet, Moderne dans, Bharatha natyam, Kathak


Biografie

Willy Roemers is een Indonesische danser die zijn opleiding kreeg in Indonesië. Samen met zijn landgenote Farida Oetoyo was hij betrokken bij de oprichting van een baalletgezelschap aldaar, dat echter maar kort bestond. Hij verhuisde naar Nederland en werd aldaar in 1961 geëngageerd door het Scapino Ballet en was daar een van de belangrijkste dansers tot en met 1973. Daarna danser hij nog tot en met 1977 bij de Noord Nederlandse Dansgroep.

Na zijn ballet loopbaan studeerde hij Indiase dansenen bekwaamde zich in de etnische traditionele dansstijlen Bharatha natyam en Kathak.

In 2001 was hij een van de leden van het travestie balletgezelschap Het Amsterdams Trockadero Ballet dat haar naam later wijzigde in Amsterdams Totaal Anders Ballet.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen met een choreografie van hem

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de kostuums

Bronnen