De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Willem Rodenhuis (* Amsterdam, 1952) is een Nederlandse docent, acting coach en regisseur. Hij deed een opleiding aan de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar (1975), Deeltijd mimeopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (1977). Vanaf 1980 studeerde hij Geschiedenis (UU 1984) en Theaterwetenschap (UvA 1989).

Sindsdien werkte hij als vakreferent Uitvoerende kunsten bij de Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam. Van 1996 tot 2000 trad hij op als secretary general van SIBMAS, de International Association of Museums and Archives of the Performing Arts. Vanaf 2012 was hij daarnaast werkzaam als conservator Uitvoerende Kunsten, Bijzondere Collecties Universiteit van Amsterdam, tot zijn pensioen in 2016. Bij die gelegenheid stichtte hij een fonds ter (mede)financiering van studiereizen en onderzoek op het terrein van circuserfgoed.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en die hij heeft geregisseerd voorzover geregistreerd in de Productiedatabase.

Externe Links

Bronnen