Willem Nijholt: Video

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Logo eenlevenlangtheater2.jpg


Willem Nijholt als Emcee in Cabaret, 1989. Foto: Roy Beusker. Collectie TIN.


Eenlevenlangtheater Willem Nijholt:


Video

Uit de Collectie TIN vindt u hieronder enkele videofragmenten die de veelzijdigheid van Willem Nijholts vakmanschap laten zien.

Willem Nijholt in Een doos vol kruimels (1976)


Fragment uit het tweede bedrijf van de voorstelling Een doos vol kruimels van Neil Simon, Impresariaat John de Crane 1976. Regie: Jo Dua. Met: Josephine van Gasteren.

Over dit fragment: Evy (Josephine van Gasteren) is een oud-nachtclubzangeres. Zij wil, na haar drankprobleem en ontwenningskuur, een nieuwe start maken in haar leven. Haar vrienden van vroeger hebben echter alleen maar aandacht voor hun eigen problemen en slepen Evy mee in hun ellende. Bevriend acteur Jimmy (gespeeld door Willem Nijholt) mist op het nippertje de kans om de rol van zijn leven te spelen in een theatervoorstelling. Vlak voor de première heeft de regisseur besloten om zijn rol aan een ander te geven. In dit fragment komt hij het slechte nieuws aan Evy vertellen…

Bron: DVD Spectrum Film/Phanta Vision, 2006. Collectie TIN.

Lengte fragment: 5 minuten en 10 seconden

Willem Nijholt in de Willem Nijholt Show (1985)


Fragment uit De Willem Nijholt Show, 1985.

Over dit fragment: Een registratie van de eigen show van Willem Nijholt, opgenomen in Zaandam. Een korte scène en een lied over de critici en hun rol ten opzichte van de artiesten: de criticus heeft altijd gelijk...

Bron: Collectie TIN

Lengte fragment: 4 minuten en 10 seconden

Willem Nijholt repeteert voor Miss Saigon (1996)

"The American Dream" uit Miss Saigon, Joop van den Ende Theaterproducties 1996.

Over dit fragment: Repetitie- en voorstellingsbeelden van het nummer ‘The American Dream’ uit de voorstelling Miss Saigon, 1996. Het verhaal van Miss Saigon speelt tijdens de oorlog in Vietnam. De Regelaar, gespeeld door Willem Nijholt, droomt van een nieuwe toekomst in Amerika. In het nummer wordt zijn droom heel even werkelijkheid met glitter, glamour, dansers, danseressen én een echte caddilac!

Bron: VHS Endemol Enterainment. Collectie TIN.

Lengte fragment: 2 minuten en 40 seconden

Willem Nijholt in Foxtrot (1977)

Nummer uit Foxtrot; Auteur: Annie M.G. Schmidt, muziek: Harry Bannink. Met: Willem Nijholt, Gerrie van der Klei. Impresariaat John de Crane, 1977. Collectie TIN.

Over dit fragment: Willem Nijholt en Gerrie van der Klei zingen samen het nummer "Pompadour (dat ene moment)" in de musical Foxtrot, 1977.

N.B. Dit is een oude opname van een voorstelling in Carré uit 1982, van slechte kwaliteit.

Bron: Collectie TIN.

Lengte fragment: 4 minuten en 36 seconden