Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Gebaseerd opWie is er bang voor Virginia Woolf? - Edward Albee

In deze voorstelling speelt Annet Nieuwenhuijzen de rol van Martha, en Eric Schneider die van George. Het Publiekstheater ontstond in 1973 uit het Amsterdams Toneel dat zelf in 1971 de De Nederlandse Comedie was opgevolgd.


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.


   Maquette

   Wie is bang voor Virginia Woolf 361972.jpg
   Maquette door Herman Gordijn. Foto: Ernst Moritz. Collectie TiN.

   Video (volledige registratie)

   De publicatie van deze voorstellingsregistratie werd mogelijk gemaakt door Stichting Melanie in het kader van de crowdfundingsactie Zijn/Niet Zijn in 2015 via Voordekunst.nl. Omdat Edward Albee echter geen toestemming wilde geven voor de publicatie van deze registratie op de Theaterencyclopedie, is de video helaas van deze pagina verwijderd.

   StichtingMelanie.jpg

   Over de eerste videoregistraties bij het Publiekstheater

   Het Publiekstheater was het eerste gezelschap waarbij alle producties op video werden opgenomen. Naar huidige maatstaven is de kwaliteit matig; maar toch zijn deze registraties van onschatbare waarde. Bob Logger, destijds productieleider bij het Publiekstheater, vertelt over het maken van deze videoregistraties, lees daarvoor: De eerste videoregistraties bij het Publiekstheater.

   Bronnen