Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Who's Afraid of Virginia Woolf - Stichting Toneelschuur Producties - 2014-03-08

Jacob Derwig in Who's Afraid of Virginia Woolf. Foto: Sanne Peper.

Informatie

Who's Afraid of Virginia Woolf van Edward Albee
Vertaling: Gerard Reve

Stichting Toneelschuur Producties, Toneelgroep Oostpool

Seizoen: 2013/2014

Regie: Erik Whien
Scenografie: Marc Warning
Kostuums: Rebeka Wörmann
Licht: Casper Leemhuis


  • Uitvoerenden:

Jacob Derwig (George)
Sanne den Hartogh (Nick)
Maria Kraakman (Martha)
Kirsten Mulder (Honey)

Kirsten Mulder in Who's Afraid of Virginia Woolf. Foto: Sanne Peper.

Persbericht 3 maart 2014

Erik Whien regisseert Edward Albee’s Who's Afraid of Virginia Woolf?

met: Jacob Derwig, Maria Kraakman, Sanne den Hartogh, Kirsten Mulder

Zaterdag 8 maart 2014 gaat Who’s Afraid of Virginia Woolf?, een coproductie van Toneelschuur Producties en Toneelgroep Oostpool,in première in de Toneelschuur in Haarlem. Jacob Derwig en Maria Kraakman spelen het echtpaar Martha en George in deze toneelklassieker, geschreven door Edward Albee, Sanne den Hartogh en Kirsten Mulder spelen Nick en Honey. De regie is van Erik Whien.

Onder de regie van Erik Whien, en met deze vier acteurs, wordt dit wereldberoemde verhaal niet alleen een botsing tussen twee generaties - tussen het verharde en verbaal zwaarbewapende koppel Martha en George en de hoopvolle en dromerige Nick en Honey - maar meer nog een ontluisterende studie naar de mens en de verwoestende kracht van de waarheid.

Synopsis

Na een feestje op de universiteitscampus komen Martha en George (Maria Kraakman en Jacob Derwig) laat op de avond thuis. Al snel blijkt dat Martha het jonge stel Nick en Honey (Sanne den Hartogh en Kirsten Mulder) heeft uitgenodigd voor nog een drankje bij hen thuis. Wat volgt is een virtuoos slagveld waarin alle idealen en dromen van de vier aanwezigen zwaar op de proef worden gesteld. In een harde en cynische wereld lijkt de hang naar schoonheid de enige kans tot overleven. En wie durft er te leven zonder dromen?

Erik Whien

Erik Whien (regisseur/acteur) werkte de afgelopen vijf jaar bij Toneelgroep Oostpool. Daar regisseerde hij o.a. Van de brug af gezien, Wachten op Godot, De Misantroop en Boiling Frog. Vanaf dit seizoen is hij één van de vaste makers bij Toneelschuur Producties. In seizoen 2014-2015 regisseert hij Oom Wanja van Anton Tjechov bij Toneelschuur Producties.

Credits

met: Jacob Derwig, Sanne den Hartogh, Maria Kraakman, Kirsten Mulder regie: Erik Whien vertaling: Gerard Reve tekst: Edward Albee scenografie: Marc Warning kostuums: Rebekka Wörmann licht: Casper Leemhuis dramaturgie: Rob Klinkenberg

meer informatie: Website Toneelschuur

Bronnen