De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Unknown.png

NaamWart Kamps
Geboren1977
BeroepCabaretier, Acteur
DisciplineToneel
TrefwoordenCabaret

Biografie

Wart Kamps (1977) is een Nederlandse cabaretier en acteur; Hij richtte samen met z’n broer Tim Kamps en Bor Rooyackers de cabaretgroep Kamps & Kamps Rooyackers op, waarmee ze in 1998 de jury – en publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival wonnen. Hierna volgde 5 succesvolle cabaretvoorstellingen met de groep.

Sinds 2009 tourt Wart samen met zijn broer Tim als Kamps en Kamps.

Op de Parade speelde Wart in o.a. De Souffleur, Debby’s Droom en in Liefde is een Slachtveld samen met Rogier Philipoom.

Wart was bij het Ro Theater te zien in de familievoorstelling Moord in de Kerststal van Arjan Ederveen.

Verder speelde hij in de serie Van God Los (BNN, 2011), Mooiboys (VPRO, 2013), De kookmytheshow (VPRO 2013), Loenatik te Gek! (2014) en Bennie Stout (2011) en is in de science fiction komedie bij de VPRO op NPO 3 ‘Missie Aarde’ .

In de categorie ‘meest indrukwekkende podiumprestatie in het jeugdtheater’ ontving hij in 2015 een Zilveren Krekel voor zijn rol van underdog-held Cyrano in De Zere Neus van Bergerac van het Ro Theater.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Bronnen