De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Warre Borgmans (1956) is een Vlaams acteur. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen, een zoon en dochter.

Biografie

Warre Borgmans studeerde aan de afdeling toneel van het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen onder Luc Philips en Dora van der Groen. Hij speelde vanaf 1976 bij verschillende Vlaamse gezelschappen, was van 1977 tot 1980 vast verbonden aan de Koninklijke Nederlandse Schouwburg in Antwerpen, werkte mee aan enkele televisiefilms ("Tango", "Cello en contrabas", "De man van 12 miljoen", etc.) en kwam in 1980 bij het Gezelschap van de Witte Kraai.

Momenteel vertolkt hij de rol van korpschef Frederik Speltinckx in de vtm-serie Zone Stad.

Theater/Dans

Een chronologisch en daaronder een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin hij is opgetreden, alsmede zijn overige bijdragen aan voorstellingen, voorzover geregistreerd in de Productiedatabase.

 
Gloeiende kooltjes en/of As en puin - De Witte Kraai - 1984-10-18
Tyrannie der hulpverlening - De Witte Kraai - 1986-03-07
Othello - Blauwe Maandag Compagnie - 1986-11-25
Bacchanten - AKT-Vertikaal - 1987-03-26
Macbeth - De Tijd vzw - 1987-09-01
Pan - De Tijd vzw - 1988-03-08
Don Carlos - De Tijd vzw - 1988-10-20
Lulu - Toneelgroep Amsterdam - 1989-10-24
Galilei - Het Zuidelijk Toneel - 1990-02-16
Ajax / Antigone - Het Zuidelijk Toneel - 1991-02-13
De fantasten - De Tijd vzw - 1991-06-01
Wilde Lea - Blauwe Maandag Compagnie - 1991-10-15
Torquato Tasso - De Tijd vzw - 1992-01-28
Vittoria Corombona - Blauwe Maandag Compagnie - 1992-11-18
Groot en klein - De Tijd vzw - 1993-02-16
Slotkoor - De Tijd vzw - 1993-04-06
De fantasten - De Tijd vzw - 1993-10-18
Pelléas en Mélisande - De Tijd vzw - 1994-04-12
Rijkemanshuis - Het Zuidelijk Toneel - 1994-06-02
Agatha - De Tijd vzw - 1995-05-09
Koppen - Het Zuidelijk Toneel - 1997-06-07
Bérénice - De Tijd vzw - 1998-09-19
IJsberenrevue - De Tijd vzw - 2000-02-25
Nonkel Eddy - Bronks - 2000-03-08
Universal Irritant - Ein Englischer Titel want das spricht der Jungeren an - HETPALEIS - 2000-09-09
Bal van de pompiers - De Tijd vzw - 2001-02-14
Zomergasten - De Tijd vzw - 2001-09-25
Ongelikt King Lear - Laika vzw - 2001-12-11
Het terras - Theater Malpertuis - 2002-03-30
Stukkenmakers - Toneelhuis - 2002-09-07
Emilia Galotti - De Tijd vzw - 2003-10-15
Trilogie van het weerzien - Toneelhuis - 2004-09-23
Husbands & Wives - De Tijd vzw - 2004-11-23
Mijn grafschrift - De Tijd vzw - 2005-03-03
Peter Handke en de wolf - De Tijd vzw - 2005-09-20
Schone woorden klinken zo - Warre Borgmans - 2006-04-27
Le dindon - de Roovers Spelen VZW - 2008-03-24
De noces / Svadebka / De bruiloft - Muziektheatercollectief Walpurgis - 2008-06-13
Hitler is dood - Operadagen Rotterdam - 2009-05-26
Maat voor maat - Theaterproductiehuis Zeelandia - 2016-08-23
Who's afraid of Virginia Woolf? - Hummelinck Stuurman Theaterbureau - 2017-02-24
Het bezoek - de Roovers Spelen VZW - 2018-10-19
  • Het alfabetische overzicht van deze voorstellingen
  • Idem de voorstellingen in een regie van hem
  • Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur
  • Idem voor de bewerkingen van bestaande teksten en stukken
  • Idem de voorstellingen waarvoor hij geregistreerd werd als producent

Filmografie

  • De Brusselse straatzanger (1978) als Lorca
  • De Nieuwe Mendoza (1980) als Blinde
  • Esmoreit (1980), proloog
  • Tango (1980) als Arthur
  • Het Einde van de reis (1981) als Kwajongen
  • De Potloodmoorden (1982) als Carl
  • Gloriant (1982) als Eerste jongen
  • Cello en contrabas (1982) als Luc
  • De Man van twaalf miljoen (1982) als Stanny
  • Na de liefde (1983) als Frank Neyts
  • Les Années 8 (1983)
  • Daar is een mens verdronken (1983) als Otto Heimier
  • Het Ongeluk (1985)
  • Oei Jacques (1989)
  • De Leraarskamer (1991) als Coenen
  • Republiek (1993)
  • Beck - De gesloten kamer (1993) als Waterman
  • Novacheck (1994)
  • Max (1994) als Mijnheer Voet
  • De (V)Liegende Doos (1995)
  • Tot ziens (1995) als Walter
  • Kulderzipken (1996) als Broer Grimm
  • Elixir d'Anvers (1996) als Deken
  • Terug naar Oosterdonk (1997) als Politie-officier
  • Windkracht 10 (1997) als Jean Louis Hubert De Jonghe (1997-1998)
  • Blinker (1999) als Paps
  • De Geheime dienst (2000) als Mauritz Hazelhoff
  • Blinker en het Bagbag-juweel (2000) als Paps
  • Nefast voor de feestvreugde (2000) als John
  • Raf en Ronny III (2001) als God/Hemzelf
  • Pauline & Paulette (2001) als Syndic
  • Chris & Co (2001) als Dirk-Jan
  • Stille Waters (2001) als Herman
  • Nefast voor de feestvreugde 2 (2001) als John
  • Nefast voor de feestvreugde 3 (2002) als John
  • Het Peulengaleis (1999) als Moeder Blijlevens (2002)/Trompettist (1999-)
  • Team Spirit (2003) als Geert
  • Het eiland (2004) als Rik Nallaerts
  • Team Spirit 2 (2005) als Geert
  • Buitenspel (2005)
  • De Hel van Tanger (2006) als Josef
  • Windkracht 10 - Koksijde Rescue (2006) als Jean-Louis De Jonghe
  • Blinker en de Blixvaten (2008) als Paps
  • Spoed (2008) als dokter Gerrit de Maeyer
  • Van vlees en bloed (2009) als dokter Van Cauter
  • David (2009-2010) als Ludo Wellens
  • Oud België (2010) als Jack
  • Zot van A. (2010)
  • Zone Stad (2007-2010) als Korpschef Frederik Speltinckx
  • De Ronde (2011)

Als zichzelf

  • Raar Maar Waar (1991)
  • Alles kan beter (1998)
  • De Rederijkers (2001)
  • De Slimste Mens ter Wereld (3 afleveringen, december 2006)

Gastoptredens

  • Langs de Kade in aflevering 13, seizoen 1: De Terrorist (1993)
  • Niet voor publikatie in aflevering 8, seizoen 2: Het idool (1994) als Luc Merckx
  • F.C. De Kampioenen in aflevering 2, seizoen 10: Monsieur Boma (1999) als Charles
  • Flikken in aflevering 9, seizoen 3: Vermist (2001) als Luc De Vidts
  • Dennis (2003) als psychiater
  • Witse in aflevering 8, seizoen 1: Een oude zaak (2004) als Armand Peeters
  • Halleluja! in aflevering 4, seizoen 1: Valentijn (2005) als Valentijn
  • Aspe in aflevering 6, seizoen 2: Corpus Delicti (2006) als Peter Vervoort
  • Dag & Nacht: Hotel Eburon in aflevering 10, seizoen 1 (2010) als Karel Elewijt
  • De jaren stillekes: praatgast (2010) als Adolf Hitler

Theaterregie

  • Uit liefde voor Marie Salat (1995)
  • Raket naar de maan (1997)
  • Misalliance (1999)
  • Onbereikbare liefdes (1999)

Bronnen