Vriendenkring Theatercollectie

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Word Vriend van de Theatercollectie

Het Theater Instituut Nederland sloot eind 2012 haar deuren. Wat verdween was het gebouw. Wat blijft is de unieke collectie en de ambitie om deze collectie te behouden, te beheren en toegankelijk te houden voor het publiek.

Over Allard Pierson

De alom geprezen collectie met kostuums, maquettes, prenten, affiches en boeken heeft in 2013 onderdak gekregen bij het Allard Pierson. Het Allard Pierson beheert de zeer omvangrijke erfgoedcollectie van de UvA, waaronder de Theatercollectie. De studiezaal en het museum bevinden zich midden in het centrum van Amsterdam aan de Oude Turfmarkt 129 (Rokin). De samenwerking van Stichting Theater in Nederland(eigenaar van de Theatercollectie) met het Allard Pierson is een garantie voor continuïteit van het beheer en de toegankelijkheid van de Theatercollectie.

Vriend voor € 40 per jaar

Het Allard Pierson heeft een Vriendenorganisatie. Binnen deze Vriendenstichting is een aparte Vriendenkring Theatercollectie opgericht. U kunt lid worden van de deze Vriendenkring via de Website Allard Pierson (Geef in het veld "Opmerkingen" aan dat u zich aanmeldt als vriend van de theater- en muziekcollecties). U wordt met een digitale nieuwsbrief op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen van de Theatercollectie en de initiatieven van de Stichting, zoals de Theaterencyclopedie.

Tentoonstellingen, evenementen en rondleidingen

Tevens ontvangt u als Vriend van de Theatercollectie uitnodigingen voor (theater)tentoonstellingen samengesteld uit de collectie en voor interessante evenementen, die met de Theatercollectie te maken hebben. Bovendien geeft aanmelding u recht om gratis een lenerspas van de Universiteitsbibliotheek op te halen waarmee u boeken kunt lenen en collecties (inclusief 'klank en beeld') kunt raadplegen. Ook verzorgen wij tegen een Vriendenprijs rondleidingen door de depots van de Theatercollectie en een jaarlijkse Vriendendag.