De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Vriendenkring Theatercollectie

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Word Vriend van de Theatercollectie

Het Theater Instituut Nederland sloot eind 2012 haar deuren. Wat verdween was het gebouw. Wat blijft is de unieke collectie en de ambitie om deze collectie te behouden, te beheren en toegankelijk te houden voor het publiek.

Over de Bijzondere Collecties

De alom geprezen collectie met kostuums, maquettes, prenten, affiches en boeken heeft in 2013 onderdak gekregen bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam. De Bijzondere Collecties beheren de zeer omvangrijke erfgoedcollecties van de UvA. De studiezaal en het museum bevinden zich midden in het centrum van Amsterdam aan de Oude Turfmarkt 129 (Rokin). De samenwerking van Stichting Theater in Nederland(eigenaar van de Theatercollectie) met de Bijzondere Collecties is een garantie voor continuïteit.

Vriend voor € 40 per jaar

De Bijzondere Collecties hebben een Vriendenorganisatie, de Stichting Vrienden van de Bijzondere Collecties. Binnen deze Vriendenstichting is een aparte Vriendenkring Theatercollectie opgericht. Als u zich bij deze Vriendenkring aanmeldt via de Website Bijzondere Collecties (kies op het aanmeldingsformulier voor: Vriendenkring Theatercollectie) wordt u met een digitale nieuwsbrief op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen van de Theatercollectie en de initiatieven van de Stichting, zoals de Theaterencyclopedie.

Tentoonstellingen, evenementen en rondleidingen

Tevens ontvangt u als Vriend van de Theatercollectie uitnodigingen voor (theater)tentoonstellingen samengesteld uit de collectie en voor interessante evenementen, die met de Theatercollectie te maken hebben. Bovendien geeft aanmelding u recht om gratis een lenerspas van de Universiteitsbibliotheek op te halen waarmee u boeken kunt lenen en collecties (inclusief 'klank en beeld') kunt raadplegen. Ook verzorgen wij tegen een Vriendenprijs rondleidingen door de depots van de Theatercollectie en een jaarlijkse Vriendendag.