De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Voor wie is de Theaterencyclopediewiki en wie kan er meewerken?

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De Theaterencyclopedie werkt volgens het wiki-principe, net als bijvoorbeeld Wikipedia. Het gebruik van de Theaterencyclopedie is open voor iedereen - dat wil zeggen dat iedereen informatie kan toevoegen. Als collectief geheugen van alles wat er in Nederland is gebeurd op het gebied van theater en dans, welke voorstellingen er gemaakt zijn en wie daar allemaal bij betrokken zijn geweest.

Om veranderingen aan te brengen in of informatie toe te voegen aan de wiki moet een gebruiker zich aanmelden. Zie: Hoe meld ik mij aan?

Wie kan er meewerken?

  • Bijdragen aan de Theaterencyclopedie worden door de redactie en door de gebruikers gecontroleerd en waar nodig bijgewerkt.
  • Alle bijdragen worden door de Theaterencyclopedie opgeslagen in combinatie met de naam van de gebruiker en het tijdstip van de bijdrage.
  • Omdat iedereen aan de Theaterencyclopedie kan bijdragen, zijn de gebruikers gezamenlijk verantwoordelijk voor de content. De 'harde' basisgegevens zoals voorstellingsnaam, namen van deelnemende acteurs, jaartallen etc. komen rechtstreeks uit de Productiedatabase en worden dagelijks geupdate. Naarmate het aantal actieve gebruikers toeneemt zal de regulerende werking van de redactie afnemen.


Terug naar Meest gestelde vragen