Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Geenaffiche.png

TitelVlees en bloed
Oorspronkelijke titelThe Family
ProducentSuver Nuver
Disciplinemime
Onderwerpmoderne mime, Nederland
Premièredatum10 oktober 1997
Seizoen1997/1998, 1998/1999
LocatieDe Vorst, Podium voor theater en dans, Tilburg
OpmerkingenDe rol Branka wordt afwisselend door de verschillende personen uitgevoerd.

Vlees en Bloed is een bewerking van "The Family", toneelstuk van Lodewijk de Boer. Zijn oeuvre werd vernieuwend, schokkend, humoristisch, pervers, genadeloos en ondergravend genoemd. Zijn bekendste stuk was "The Family", een vierdelig familiedrama over twee broers en een zus in een kraakpand, door het Amsterdams Toneel in het seizoen 1972/73 voor het eerst als feuilleton op de planken gebracht. Maar daar zijn helaas geen beeldregistraties van gemaakt. Wel van "Vlees en bloed", een bewerking van "The Family" door Suver Nuver tot een anderhalf uur durend spektakel, bewerkt en geregisseerd door Moniek Merkx.

Verhaal

Twee broers en een zusje wonen in een vervallen kraakpand. Hard en gewelddadig voor anderen, maar onderling elkaar warmte en bescherming biedend. De buitenwereld dringt zo nu en dan binnen, maar moet het afleggen tegen het hechte front dat de drie vormen. Pas als hun vader na jaren opeens opduikt, lijkt er een barst te springen in de verhouding tussen vooral de twee broers.

Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.


   Muzikale uitvoering: N.I.P. en Joop van Brakel

   Vastlegging


   Video (volledige registratie)

   De publicatie van deze registratie werd mogelijk gemaakt door de crowdfundingsactie Zijn/Niet Zijn in 2015 via Voordekunst.nl.


   Bronnen