Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd bij de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld.

Op dit moment is er hier geen rolverdeling ingevoerd. Bewerk deze pagina om een rolverdeling toe te voegen.


   Muzikale uitvoering: N.I.P. en Joop van Brakel

   Vastlegging

   Informatie

   Vlees en bloed naar "The Family" van Lodewijk de Boer, bewerkt door Moniek Merkx vertaald door Auke van de Berg

   Suver Nuver

   Seizoen: 1998/99

   Trefwoorden: Moderne mime, Nederland

   Regie: Moniek Merkx

   Productie: Jeroen Kriek, Anneke Steffens

   Kostuums: Marike Kamphuis

   Decorontwerp: Sanne Danz

   Uitvoering muziek: Joop van Brakel, N.I.P.

   Uitvoerenden: Henk Zwart, Peer van den Berg, Dette Glashouwer, Joke Tjalsma, Wiske Sterringa, Joop Wittermans, Titus Tiel Groenestege

   Video (volledige registratie)

   Lengte:

   De publicatie van deze registratie werd mogelijk gemaakt door de crowdfundingsactie Zijn/Niet Zijn in 2015 via Voordekunst.nl.

   Over deze voorstelling

   Vlees en Bloed is een bewerking van "The Family", toneelstuk van Lodewijk de Boer. Zijn oeuvre werd vernieuwend, schokkend, humoristisch, pervers, genadeloos en ondergravend genoemd. Zijn bekendste stuk was "The Family", een vierdelig familiedrama over twee broers en een zus in een kraakpand, door het Amsterdams Toneel in het seizoen 1972/73 voor het eerst als feuilleton op de planken gebracht. Maar daar zijn helaas geen beeldregistraties van gemaakt. Wel van "Vlees en bloed", een bewerking van "The Family" door Suver Nuver tot een anderhalf uur durend spektakel, bewerkt en geregisseerd door Moniek Merkx.

   Twee broers en een zusje wonen in een vervallen kraakpand. Hard en gewelddadig voor anderen, maar onderling elkaar warmte en bescherming biedend. De buitenwereld dringt zo nu en dan binnen, maar moet het afleggen tegen het hechte front dat de drie vormen. Pas als hun vader na jaren opeens opduikt, lijkt er een barst te springen in de verhouding tussen vooral de twee broers.

   Bronnen