Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoekenBetrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
  Rolverdeling en uitvoerenden

  NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.

  Op dit moment is er hier geen rolverdeling ingevoerd. Bewerk deze pagina om een rolverdeling toe te voegen.


    Informatie

    Van muizen en menschen naar de roman van John Steinbeck in de vertailng van Jan van Ees
    De première was voorzien op 1 september 1939. Omdat Ferd Sterneberg en Bob van Leersum vanwege de mobilisatie plotseling verhinderd waren te spelen moest de première worden verschoven naar 2 september 1939. Dit geschiedde "onder dwang" omdat Louis Saalborn de première een week had willen uitstellen maar geconfronteerd werd met een eis tot schadevergoeding door de directeur (en pachter) van het Beatrix Theater, Amsterdam indien hij niet op de dag nà de aanvankelijk geplande première met de voorstellingen zou beginnen.

    Team

    Regie: Louis Saalborn

    Rolverdeling

    Louis Saalborn: Lennie
    Dick van Veen: George
    Jos Liesting: Candy, boerenknecht
    Wim van den Brink: Sim, ploegbaas
    Robert de Vries: Baas
    Ko van Dijk jr.: Curley
    Carla de Raet: Curley's vrouw
    Hans Tiemeyer: Carlson
    Otto Sterman: De neger Crooks
    De rollen van Bob van Leersum en Ferd Sterneberg konden niet worden gespeeld vanwege mobilisatie. Op termijn van één dag was geen vervanging mogelijk.

    Bronnen