De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Uri Rapaport is professioneel werkzaam sinds 1978 in het theater, eerst als theatertechnicus/belichter/lichtontwerper. Hij was verbonden aan Globe en Stadsschouwburg Utrecht en werkt sinds 1996 als zelfstandig lichtontwerper. Uri Rapaport ontwierp voor De Paardenkathedraal alle voorstellingen sinds 1996 geregisseerd door Dirk Tanghe en Paula Bangels en was lid van het creatief team. Hij maakt o.a regelmatig ontwerpen voor NT Gent, ZT Hollandia, De Kopergieterij, Veenfabriek, Het Vervolg, Het Nationale Toneel, Publiekstheater, NUT, Grand Ballet Opera Geneve, Wallis/Finkers produkties, Rick Engelkens Produkties Ruhrtrienale, Wienerfestwochen, Holland Festival, Festival Oude Muziek, Nationale Reisopera, Herodion Athena en Epidavros.

Voor Joop van den Ende Theaterproducties BV werkte hij onder andere aan Schakels, En Nu Wij!, Het Zakkendiner, Verzameld Werk, Momenten Van Geluk, The Price, De Huisbewaarder, De Barones,Boeing Boeing, The Sound Of Music, Passion, Jesus Christ Superstar, Aan het einde van de regenboog, Ciske de Rat en Sunset Boulevard.

Daarnaast realiseerde Uri Rapaport de opening van de Amsterdam ArenA, Gaygames, 100 Jaar Ajax, KLM, 50 Jaar Israël, diverse Damdiners, 100 Jaar SHV, 100 Jaar Rabobank, 50 Jaar SFB, en diverse gala’s en circussen.

Uri Rapaport is docent lichtontwerp en scenografie. Hij exposeert met fotografie- en video en installaties.

Theater/Dans

Voor een overzicht van voorstellingen met lichtontwerp van Uri Rapaport zie : Lichtontwerp Uri Rapaport

Film

TV

Prijzen

Trivia

Externe Links

Bronnen