De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Ugo 4.jpg

NaamUgo Dehaes
Geboren1977
Leuven
BeroepChoreograaf
DisciplineDans
TrefwoordenModerne dans
 Website

Biografie

Ugo Dehaes is een Belgische danser en choreograaf. Hij begon te dansen toen hij 18 was. Gedurende een jaar volgde hij klassiek ballet, hedendaagse workshops met dansers als David Hernandez, Benoît Lachambre en Saburro Teshigawara, en een theateropleiding aan De Kleine Academie. Na dat jaar begon hij aan de voltijdse dansopleiding in P.A.R.T.S., de internationale school voor dansers en choreografen onder leiding van Anne Teresa De Keersmaeker.In 1998 begon Ugo als danser te werken voor Meg Stuart/Damaged Goods. Hij werkte er gedurende 3 jaar mee aan appetite en Highway 101. In 2000 richtte hij samen met Charlotte Vanden Eynde de vzw kwaad bloed op. Dat jaar maakten ze samen lijfstof, een voorstelling over het lichaam als ding, die internationaal zou toeren.Vanaf dan maakte Ugo om de twee jaar een avondvullende productie : ROEST (2002), over het verval van het menselijk lichaam, Rozenblad (2004), een dansvoorstelling voor kinderen over het groeien en bloeien van planten in samenwerking met Laika, Couple-like (2006), een zeer fysiek duet rond relatie, in samenwerking met de Israëlisch-Nederlandse Keren Levi, FORCES (2008), een grote visuele productie rond de universele krachten die onze wereld samenhouden, een samenwerking met Arne Lievens en Roeland Luyten, WOMEN (2011) een groepsvoorstelling voor 8 danseressen van tussen de 30 en 60 jaar oud, GIRLS (2013), de prequel van WOMEN voor meisjes van 10-14 jaar in samenwerking met fABULEUS en Grafted (2013), een grote voorstelling voor 5 koppels.

Sinds 2015 is kwaad bloed structureel gesubsideerd: naast nieuw werk wordt er jaarlijks ook een productie uit het verleden weer op repertoire gezet. In 2015 maakt Ugo het trio DMNT, een dansvoorstelling gebaseerd op dementie.Ondertussen was Ugo ook actief als danser voor choreografen als Sachiyo Takahashi, Emil Hrvatin, Arco Renz, Gisèle Vienne & Etienne Bideau-Rey, Kataline Patkaï, Nada Gambier, Heine R. Avdal ... en als performer en acteur in tal van kortfilms, kleine performances en theaterstukken.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in Nederland te zien zijn geweest en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen met een choreografie van hem

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor het licht

Externe Links

Bronnen