Toer van Schayk: Repertoire - Choreografie, decor en kostuums

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Logo eenlevenlangtheater2.jpg

Toer van Schayk. Foto: Jean van Lingen. Herkomst: Privécollectie.


Eenlevenlangtheater Toer van Schayk:

Choreografie, decor en kostuums

Met ingang van 1971, toen Toer van Schayk zijn eerste choreografie schreef en ook zelf tekende voor het ontwerp van de kostuums en de decors voor de voorstelling Onvoltooid verleden tijd, werd de combinatie van choreografie en ontwerp voor hem een veelvoorkomende.

Hieronder vindt u een overzicht van de voorstellingen waarvoor hij de choreografie maakte, en waarvoor hij ook de kostuums en het decor ontwierp.

Foto's

Nijinsky en Diaghilev - Gek van dans 102833.jpg Nijinsky en Diaghilev - Gek van dans 102826.jpg

Links: V.l.n.r. Jorrit Ruijs, Benito Marcelino, Alexandra Leys, Michel van Dousselaere in Nijinsky en Diaghilev - gek van dans, 2005. Rechts: V.l.n.r. Saskia Temmink, Vincent Croiset, Michel van Dousselaere in dezelfde voorstelling. Foto's : Leo van Velzen. Collectie TIN.

Nijnsky en Diaghilev 363861.jpg Het zwanenmeer 363862.jpg

Links: Maquette naar ontwerp van Toer van Schayk voor het decor van Nijinsky en Diaghilev - gek van dans, 2005. Rechts: Maquette van het decor voor Het zwanenmeer, 1988, naar ontwerp van Toer van Schayk. Foto's: Ernst Moritz. Collectie TIN.

Landschap 361184.jpg Model van belegeringsmachine voor Landschap 361185.jpg

Links: Maquette van Toer van Schayk voor het decor van Landschap, 1982. Foto: Ernst Moritz. Rechts: Model van belegeringsmachine door Toer van Schayk voor Landschap, 1982. Collectie TIN.

Overzicht