De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamTim Beekman
Geboren16 januari 1941
Kampen
BeroepActeur

Tijmen Gerrit Jan (Tim) Beekman (Kampen, 16 januari 1941 - Almere, 11 juni 2006) was een Nederlands acteur.

Tim Beekman debuteerde in Antwerpen bij het Nederlands Kamertoneel nadat hij in Nederland van de toneelschool was gestuurd. Vanaf het seizoen 1964/1965 werkte hij in Nederland bij Ensemble. Midden jaren tachtig zette hij zijn acteursloopbaan op een lager pitje en ging werken als Speyer-therapeut.

Hij overleed op 11 juni 2006 op 65-jarige leeftijd.

Filmografie

  • 1969 - Floris - Sergeant
  • 1970 - De kleine waarheid - Veilingmeester
  • 1971 - Karakter
  • 1972 - Ti-ta-tovenaar - 't Heertje (Frederik)
  • 1973 - Het dwaallicht
  • 1975 - Mens erger je niet
  • 1977 - A Bridge Too Far - Duitse soldaat
  • 1978 - De Mantel der Liefde - Bakker
  • 1980 - De bende van hiernaast - Klant in herberg
  • 1981 - Deadline - Een garagemedewerker in de aflevering "Trucks"
  • 1982 - Mensen zoals jij en ik
  • 1982 - De Zevensprong: Aflevering 2 - Patatverkoper
  • 1983 - Briefgeheim - Kolonel Brandsema
  • 1988 - Thomas en Senior op het spoor van Brute Berend - Kok
  • 1991 - Medisch Centrum West - Kees Keizer
  • 1991 - Goede tijden, slechte tijden - Wally Jager
  • 1996 - Goudkust - Kluizenaar Emile
  • 1997 - Onderweg naar Morgen - Luc van Duyvenvoorde

Theater

Voor een overzicht van alle voorstellingen zie: Alle voorstellingen van Tim Beekman

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen