Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif

NaamTim Beekman
Volledige naamTijmen Gerrit Jan (Tim) Beekman
Geboortedatum16 januari 1941
Geboorteplaats Kampen
Overlijdensdatum11 juni 2006
Overlijdensplaats Almere
BeroepActeur
DisciplineToneel
IMDb-profiel0066407
VIAF-profiel311711457

Tim Beekman (1941 - 2006) was een Nederlands acteur.

Biografie

Tim Beekman debuteerde in Antwerpen bij het Nederlands Kamertoneel Antwerpen nadat hij in Nederland van de toneelschool was gestuurd. Vanaf het seizoen 1964/1965 werkte hij in Nederland bij Ensemble. Midden jaren tachtig zette hij zijn acteursloopbaan op een lager pitje en ging werken als Speyer-therapeut.

Hij overleed op 11 juni 2006 op 65-jarige leeftijd.

Theater/Dans

Een chronologisch en daaronder een link naar een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin hij is opgetreden, voor zover geregistreerd in de Productiedatabase.

 
De bruiloft van Figaro - Toneel- en Televisiegezelschap Ensemble - 1964-10-02
Oorlog is zo'n aardig spel - Toneel- en Televisiegezelschap Ensemble - 1965-01-01
De ploeg en de sterren - Toneel- en Televisiegezelschap Ensemble - 1965-11-13
Koning Salomo en de schoenlapper - Toneel- en Televisiegezelschap Ensemble - 1966-03-01
Androcles en de leeuw - Toneel- en Televisiegezelschap Ensemble - 1967-10-02
Toller - De Nederlandse Comedie - 1969-11-22
Watzlaf - De Nederlandse Comedie - 1970-03-14
Het geld ligt op de bank - Nederlands Theaterbureau B.V. - 1971-09-27
Einde van de reis - Stichting Toneelgroep Podium - 1974-01-02
Ik lach erom - Stichting Toneelgroep Podium - 1974-05-07

Filmografie

  • 1969 - Floris - Sergeant
  • 1970 - De kleine waarheid - Veilingmeester
  • 1971 - Karakter
  • 1972 - Ti-ta-tovenaar - 't Heertje (Frederik)
  • 1973 - Het dwaallicht
  • 1975 - Mens erger je niet
  • 1977 - A Bridge Too Far - Duitse soldaat
  • 1978 - De Mantel der Liefde - Bakker
  • 1980 - De bende van hiernaast - Klant in herberg
  • 1981 - Deadline - Een garagemedewerker in de aflevering "Trucks"
  • 1982 - Mensen zoals jij en ik
  • 1982 - De Zevensprong: Aflevering 2 - Patatverkoper
  • 1983 - Briefgeheim - Kolonel Brandsema
  • 1988 - Thomas en Senior op het spoor van Brute Berend - Kok
  • 1991 - Medisch Centrum West - Kees Keizer
  • 1991 - Goede tijden, slechte tijden - Wally Jager
  • 1996 - Goudkust - Kluizenaar Emile
  • 1997 - Onderweg naar Morgen - Luc van Duyvenvoorde

Bronnen