De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Thijs van domburg toomler 1.jpg


Thijs van Domburg in Toomler, 2009

NaamThijs van Domburg
Geboren7 oktober 1981
Utrecht
BeroepCabaretier, Stand-up comedian, Schrijver
TrefwoordenCabaret
 Website

Biografie

Thijs van Domburg (1981) is een Nederlandse stand-upcomedian, cabaretier en tekstschrijver. Hij won in 2002 jury- en publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaretfestival. Sinds december 2004 is hij lid van Comedytrain en treedt hij zeer geregeld op in Toomler. Samen met onder andere Emilio Guzman is hij één van de oprichters van Cabaret TED.

Per 2006 was hij één van de schrijvers van Dit was het nieuws en daarnaast schreef hij voor het programma Jansen op Jacht dat begin 2007 door de VARA werd uitgezonden. Bij het radioprogramma Spijkers met koppen is hij actief als schrijver en acteur.

Eind 2009 behaalde hij de finale van het Cameretten (cabaretfestival) Camerettenfestival. In april 2010 werd vervolgens zijn tv-special uitgezonden door de VARA. In seizoen 2011-2012 is Thijs in de theaters te zien zijn met zijn eerste avondvullende programma "Van Nare Mensen en de Dingen die Kapot Gaan".

Theater/Dans

Een overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor het decor

Idem de voorstellingen waarvoor hij geregistreerd werd als producent

Bronnen