Theo Mann-Bouwmeester: Video

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Logo eenlevenlangtheater2.jpg

Theo Mann-Bouwmeester, 1895. Fotograaf onbekend. Collectie TIN.


Eenlevenlangtheater Theo Mann-Bouwmeester:


Video

Helaas bevinden zich in de Collectie TIN geen bewegende beelden van Theo Mann-Bouwmeester. Hieronder vindt u een kort programma, gemaakt door het Nationale Toneel, waarin de geschiedenis van de oudste toneelonderscheiding van Nederland, de Theo Mann-Bouwmeesterring, uit de doeken wordt gedaan.

Foto van de overdracht van de Theo Mann-Bouwmeester ring van Theo Mann-Bouwmeester aan Else Mauhs 119419.jpg

Foto van de overdracht van de Theo Mann-Bouwmeester ring van Theo Mann-Bouwmeester aan Else Mauhs, 7 maart 1934. Foto: N.V. Vereenigde Fotobureaux. Collectie TIN.

De Theo Mann-Bouwmeester Ring (1994)

De Theo Mann-Bouwmeesterring (1994). Programma over de Theo Mann-Bouwmeesterring, naar aanleiding van het overdragen van de ring aan Anne-Wil Blankers in 1994.


Programma over de geschiedenis van de Theo Mann-Bouwmeester Ring, samengesteld onder verantwoordelijkheid van het Nationale Toneel. De ring werd in 1911 door erkentelijke toeschouwers geschonken aan de actrice Theo Mann-Bouwmeester bij gelegenheid van haar veertigjarig jubileum. Zij werd geacht deze te zijner tijd door te geven aan een in haar ogen waardige collega. Dit deed zij, in 1934, aan Else Mauhs. Daarna droegen Caro van Eyck en Annet Nieuwenhuijzen de ring. In 1994 werd Anne-Wil Blankers de nieuwe draagster, die de ring in 2010 weer doorgaf aan Ariane Schluter.