Theo Mann-Bouwmeester: Biografie - Persoonlijk archief

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Logo eenlevenlangtheater2.jpg

Theo Mann-Bouwmeester, 1895. Fotograaf onbekend. Collectie TIN.


Eenlevenlangtheater Theo Mann-Bouwmeester:


Persoonlijk archief

Kaart van Theo Mann Bouwmeester aan een stukadoor. Collectie TIN.

Hier vindt u enkele documenten en foto's uit het persoonlijk archief van Theo Mann-Bouwmeester.

De brieven betreffen de perikelen rond de weigering van De Koninklijke Vereeniging Het Neederlandsch Tooneel om de steractrice, die 35 jaar onafgebroken aan het gezelschap was verbonden, op 70-jarige leeftijd een pensioen te doen toekomen.

Portret door zoon Theo Frenkel sr.

Theo Mann-Bouwmeester poseert voor haar zoon Theo Frenkel sr. in 1939. Fotograaf onbekend. Collectie TIN. Portret van Theo Mann-Bouwmeester, geschilderd door haar zoon Theo Frenkel sr., 1939. Collectie TIN.

Huldeblijken

Huldeblijk van een bewonderaar van Theo Mann-Bouwmeester. Collectie TIN. Theo Mann-Bouwmeester en Johan Bendien, administrateur van de Amsterdamse Stadsschouwburg, ca. 1938, waarschijnlijk toen Theo Mann-Bouwmeester tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau werd benoemd. Foto: N.V. Vereenigde Fotobureaux. Collectie TIN. Erelidmaatschap van Theo Mann Bouwmeester van de Zutphense Tooneelvereniging Alles door Oefening uit 1926. Collectie TIN

Briefwisseling KVHNT

Brief van Theo Mann Bouwmeester aan Het Nederlandsch Tooneel over engagement. Collectie TIN. Brief van Theo Mann Bouwmeester aan Het Nederlandsch Tooneel over engagement. Collectie TIN Brief van het Nederlandsch Tooneel uit 1920 waarin een overeenkomst van Theo Mann Bouwmeester wordt ontkend. Collectie TIN.

Briefwisseling van Theo Mann-Bouwmeester over een engagement bij de K.V.H.N.T., 1920. Willem Royaards zou haar een contract hebben toegezegd, wat door de Raad van Beheer ontkend wordt. Collectie TIN. N.B. Klik op de afbeelding om de tekst te lezen.

Brief van het Nederlandsch Tooneel uit 1920, waarin Theo Mann Bouwmeester wordt verzocht haar garderobe op te halen. Collectie TIN. Brief van het Nederlandsch Tooneel uit 1920 over het niet toekennen van pensioen. Collectie TIN. Brief van het Ministerie van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen uit 1920 over het niet toekennen van pensioen. Collectie TIN.

Brief waarin Theo Mann-Bouwmeester wordt verzocht haar garderobe op te halen uit de Stadsschouwburg, en brieven betreffende het niet toekennen van een pensioen (1920). Collectie TIN. N.B. Klik op de afbeelding om de tekst te lezen.