De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Informatie

Theaterproductiehuis Zeelandia maakt zaalproducties met een Zeeuwse invalshoek en locatietheater voor het Zeeland Nazomerfestival, waarvan zij tevens de organisator is. Met de producties en het Nazomerfestival wil Zeelandia het culturele imago van Zeeland op landelijke schaal verbreden en versterken.

Zeeland Nazomerfestival Het Nazomerfestival wil een (landelijk) toonaangevend festival zijn met een hoge artistieke kwaliteit en een geheel eigen karakter. Het festival presenteert eigen producties op bijzondere locaties in Zeeland en een festivalhart in de Abdij van Middelburg. Het festivalhart toont een keuze uit bestaand aanbod van podiumkunsten uit Nederland en Vlaanderen. Bij de programmering zijn kwaliteit en variatie de uitgangspunten.

Door duidelijke programmatische keuzes te maken in het totaal aanbod van het festival zet Zeelandia zich bewust in voor het bereik van de doelgroep jeugd/jongeren. Een programmering waarin zowel actief als passief een bijdrage van deze groep wordt verwacht.

Voorstellingen

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die onder deze naam in première zijn gebracht, al of niet in samenwerkingen met andere theaterorganisaties en voor zover geregistreerd in de Productiedatabase |Producties Theaterproductiehuis Zeelandia]]

Bronnen