In de week van 20 mei vind er technisch onderhoud aan de TheaterEncyclopedie plaats. De website is gedurende deze dagen geblokkeerd voor wijzigingen. Artikelen lezen kan nog wel, al zal er op dinsdag een onderbreking zijn. Volgens plan is de Theaterencyclopedie uiterlijk donderdag 23 mei weer beschikbaar.
Voor vragen en reacties kunt u terecht bij de redactie.


Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Unknown.png

NaamTheatergroep Siberia
Opgericht2009
DisciplineToneel
TrefwoordenJeugdtheater Jongerentheater
 Website
VVLogohome.jpg

Informatie

Theatergroep Siberia is sinds 2009 het nieuwe Rotterdamse jeugd- en jongerentheatergezelschap, ontstaan uit Het Waterhuis, Rotjong en Rotterdams Lef. Theatergroep Siberia maakt professionele theatervoorstellingen voor alle leeftijden en op alle locaties. Theatergroep Siberia vertelt de verhalen van de grote stad. Rauwe verhalen, echte verhalen, mooie verhalen. Verhalen van nu.

Theatergroep Siberia gaat op zoek naar wat theater in deze tijd voor onze doelgroep kan betekenen. Theater dat midden in de maatschappelijke arena staat, theater waarin de verbeelding aan de macht is.Zoals een stuk over pesten of Chica Chica waarin twee meiden de confrontatie aangaan met hun religie en de grenzen van vrijheid - een stuk dat onaangekondigd in de klas wordt opgevoerd waarna gelegenheid is met de actrices in gesprek te gaan. Daarnaast worden eigentijdse bewerkingen gespeeld over bijvoorbeeld het leven van filosoof Baruch de Spinoza of de reizen van Odysseus.

Vanaf seizoen 2013/2014 is Maas (voluit: Maas Theater en Dans) het nieuwe gezelschap van de makers van MEEKERS, Siberia en Max., onder artistieke leiding van Moniek Merkx.

Voorstellingen

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die deze groep onder deze naam in première heeft gebracht en voor zover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen