Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Theater en Kunstencentrum De Kom, Nieuwegein

Unknown.png

NaamTheater en Kunstencentrum De Kom, Nieuwegein
PlaatsNieuwegein
TypeTheaterzaal
ArchitectFrits van Dongen
Openingsdatum2012
 Website


Informatie

DE KOM, stadstheater en kunstencentrum is sinds september 2012 gevestigd in een nieuw gebouw aan het Stadsplein. Het theater is ontworpen door architect Frits van Dongen van de Architekten Cie. Zowel cursisten van het kunstencentrum als bezoekers van het stadstheater kunnen er hun hart ophalen aan kunst en cultuur.

Het stadstheater heeft twee theaterzalen. De twee theaterzalen van het stadstheater maken een veelzijdige programmering mogelijk. De grote zaal heeft een ruim podium, 650 zitplaatsen en een toneeltoren, orkestbak en zijtonelen, wat deze zaal ook geschikt maakt voor grote theaterproducties. De tweede zaal is een zogenaamde vlakkevloerzaal, met een inschuifbare tribune met 200 zitplaatsen.

De theaterzaal van "De oude Kom" (bouwjaar 1985, architect Pietro Hammel) wordt gebruikt als derde bioscoopzaal van Bioscoop Wolff Nieuwegein. Hoewel de zaal direct naast de bioscoop ligt, was er een ingrijpende verbouwing noodzakelijk. Bezoekers kunnen nu vanuit bioscoop De oude Kom betreden.

Premieres

Zie Premieres Theater en Kunstencentrum De Kom, Nieuwegein

Bronnen

  • Productiedatabase
  • Website De Kom
  • Theaters in Nederland sinds de zeventiende eeuw. Redactie Bob Logger, Eric Alexander, Menso Carpentier Alting, Nico van der Krogt, Nathalie Wevers. Theater Instituut Nederland, 2007