De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Informatie

Theater Terra is een Nederlandse producent van familievoorstellingen en musicals, al bijna 40 jaar worden ieder jaar meerdere nieuwe producties gemaakt, die te zien zijn in de Nederlandse en Vlaamse schouwburgen. Daarnaast hebben voorstellingen van Theater Terra over de hele wereld gespeeld, onder andere in de Verenigde Staten (inclusief Broadway), Canada, Verenigd Koninkrijk, Japan en China.

Bekende voorstellingen van Theater Terra zijn onder andere Kikker, Dolfje Weerwolfje, Koning van Katoren, Dribbel, Kikker is jarig en Ali Baba en de 40 rovers. Dit seizoen zijn de Theater Terra voorstellingen Raad eens hoeveel ik van je hou en Koning Arthur door heel Nederland en Vlaanderen te zien. Daarnaast staan dit seizoen een coproductie met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en een Noord Amerikaanse tournee van Spot (Dribbel) gepland. Eén van de producties voor komend seizoen is de Kabouter, gebaseerd op de bekende boeken van Rien Poortvliet.

De voorstellingen van Theater Terra spelen in Nederland en Vlaanderen ieder jaar in meer dan 80 steden, in de midden- en grote zalen van schouwburgen. Per jaar zien meer dan 50.000 mensen een voorstelling van Theater Terra, waarvan in Nederland en Vlaanderen gemiddeld 35.000 per jaar.

Theater Terra heeft in de afgelopen jaren diverse prijzen gewonnen, waaronder de Hans Snoekprijs, de Zilveren Krekel en meerdere Musical Awards. De voorstellingen van Theater Terra worden mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten.

Voorstellingen

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die dit gezelschap in première heeft gebracht, al of niet in samenwerkingen met andere theaterorganisaties en voor zover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen