De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Unknown.png

NaamTheater De Metropole, Almere
PlaatsAlmere
TypeTheaterzaal
Bouwjaar1986
Openingsdatum1987


Theater De Metropole: Evenementenhal in Almere werd theater

Aanvankelijk functioneerde Theater De Roestbak als schouwburg voor Almere maar van lieverlee voldeed deze niet meer. In 1986 besloot de gemeente daarom aan de Metropolestraat 11, een evenementenhal te bouwen die naast theater ook dienst moest voor markten en popconcerten. Na enkele jaren werd echter gekozen voor louter theater, kwam er een vaste tribune en verdwenen de andere activiteiten.

Maar ook De Metropole is verleden geworden. In 2007 werd aan het Weerwater de Schouwburg Almere geopend, een groot theater met alle mogelijkheden van dien.

De Metropole, architect: N. Ooievaar, werd in januari 1987 geopend met Trein door Studio Hinderik. De zaal had een capaciteit van 638 plaatsen en er was 1 balkon. Het lijsttoneel had een opening van 19 meter breed en 5,6 meter hoog. Het toneelhuis was 19 meter breed, 8,2 meter diep en 7,8 meter hoog. Vrijwel alle theatergenres werden er vertoond binnen de mogelijkheden van de accommodatie.

Na sluiting in 2007 werd het een winkelcentrum.

Premieres

Zie Category:Premieres Theater De Metropole, Almere

Bronnen

  • Productiedatabase
  • Theaters in Nederland sinds de zeventiende eeuw. Redactie Bob Logger, Eric Alexander, Menso Carpentier Alting, Nico van der Krogt, Nathalie Wevers. Theater Instituut Nederland, 2007