Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Unknown.png

NaamTheater Dakota, 's-Gravenhage
Opgericht2011
PlaatsDen Haag
TypeTheaterzaal
Wikidata ID (Q-nummer)Q35106545
 Website
Bekijk de van Wikimedia / Wikipedia over Theater Dakota, 's-Gravenhage


Unknown.png

Info Waarde
Afbeelding Geen afbeelding beschikbaar
Postcode: Geen postcode beschikbaar
Openingsdatum: Niet beschikbaar
Op de kaart: Ga naar kaart...
Wikimedia Commons: Niet beschikbaar
Gelegen in: The Hague (Q36600)


Bekijk deze en meer informatie op de website van Wikidata, of lees de pagina <span_class= "error">Error:_no_local_variable_"wp_paginatitel"_was_set. Error: no local variable "wp_paginatitel" was set. op Wikipedia.


Informatie

Theater en Filmhuis Dakota is een nieuw theater in Den Haag. Sinds november 2011 hét theater en filmhuis van stadsdeel Escamp met de nieuwste films en een verrassende veelheid aan voorstellingen. Van cabaret tot muziek en van toneel tot literatuur, jeugdvoorstellingen en dans.

Naast topartiesten (onder meer Mathilde Santing, Angela Groothuizen, Karsu, De Règâhs, Tango Extremo en jeugdvoorstellingen van Het Houten Huis en De Stilte) veel nieuw Haags talent (DMT2B, Brechtje Roos, de concerten van Kate Moore en Frappant Comedy). Stadsdeel Escamp is een multiculturele wijk, ook dat is terug te zien in het programma van Theater en Filmhuis Dakota met o.a. het Lentefeest Noroez, Arabische Poëzie en Writer's Unlimited.

De capaciteit van de theaterzaal is 184 stoelen. De filmzaal, een samenwerking met Filmhuis Den Haag, heeft 63 stoelen. Deze ruimtes zijn tevens te huur, evenals de studio (capaciteit 80 personen).

Premieres

Een chronologisch en daaronder een link naar een alfabetisch overzicht van de voorstellingen, die in dit theater in première zijn gegaan:

Bronnen