De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamTessa Cooke
BeroepDanser, Choreograaf
DisciplineDans
TrefwoordenModerne dans

Biografie

Tessa Cooke is een danseres en choreografe. Zij is afgestudeerd aan de Dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium (1985-1991). Na haar carrière als uitvoerend danseres heeft zij basgitaar, afdeling lichte muziek, gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium (2000-2003).

Als uitvoerend danseres werkte zij bij het Nederlands Dans Theater II en later Nederlands Dans Theater I. Daar heeft zij onder andere gedanst in choreografieën van Jiri Kylian, Hans van Manen, Ohad Naharin en William Forsythe.Vanaf 2000 werkte ze als freelancer in dans- en muziekproducties, o.a. als bassiste voor de band DASH, Spica van Orkater, en als danseres bij Poppenvlees van Patricia van Roessel.

Sinds 1998 maakte ze verschillende choreografieën voor o.a. Nederlands Dans Theater, Cadance Festival, Holland Dance Festival, het Koninklijk Conservatorium en Rotterdams Conservatorium en verschillende projecten.

Sinds 2004 is Tessa Cooke als docente verbonden aan het Koninklijk Conservatorium

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen met een choreografie van haar

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd voor de uitvoering muziek

Bronnen