Uit TheaterEncyclopedie
(Doorverwezen vanaf Streekschouwburg, Cuyk)
Ga naar: navigatie, zoeken

Unknown.png

NaamSchouwburg Cuijk, Cuijk
PlaatsCuijk
TypeTheatergebouw
 Website


Schouwburg Cuijk: Fraterhuis werd theater

In 1880 werd aan de Grote Straat 62-66 in Cuijk een Fraterhuis gebouwd dat in 1956-1957, in opdracht van de gemeente, werd verbouwd tot theater. De zaal met een balkon en orkestbak had 556 zitplaatsen. Het lijsttoneel had een opening van 11 meter breed en een hoogte van 6,5 meter. Het toneel zelf was 22 meter breed, 7,70 meter diep en 10,75 meter hoog.

Er werd breed geprogrammeerd voor zover de accommodatie dat mogelijk maakte. In de jaren 2013-2015 werd het theater grondig gerenoveerd. Het gebouw werd tot de grond toe afgebroken en kwam er een modern, karakteristiek theatergebouw, naar ontwerp van architect Wim Kol, met behoud van sporen van de rijke geschiedenis.

De zaal kreeg 660 stoelen. Daarnaast kwam ook een multifunctionele Schouwkaffee die ook als kleine zaal gebruikt kan worden. De Schouwburg huisvest in het aanpalende voormalige Fraterhuis een café en restaurant.

Premieres

Zie voorstellingen, die in dit theater in premiere zijn gegaan

Zie ook Zie Category:Premieres Streekschouwburg, Cuyk

Bronnen

  • Productiedatabase
  • Theaters in Nederland sinds de zeventiende eeuw (geactualiseerd), Redactie Bob Logger, Eric Alexander, Menso Carpentier Alting, Nico van der Krogt, Nathalie Wevers. Theater Instituut Nederland, 2007