De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

VVLogohome.jpg

Informatie

Made in da Shade is opgericht in 1992 door Marjorie Boston, Maarten van Hinte en Lucien Kembel en was gevestigd in Amsterdam. De groep maakte 'Urban' theater, voorstellingen voor nieuwe tijden in oude steden, en richte zich daarmee vooral op jongeren. Theater werd door Made in da Shade gezien als een levende plek waar verschillende disciplines samenkomen. Ze werkten dan ook structureel samen met acteurs, dj's, kunstenaars, muzikanten, schrijvers, rappers, schilders en computerprogrammeurs en gebruikten als inspiratiebron alles van hiphop tot Hollywood en van de straat tot het klassieke podium.

Made in da Shade maakte ongeveer één grote productie per jaar, waarmee in Nederland en België getoerd werd. Daarnaast produceerde Made in da Shade ieder jaar een Maxisingle, een kleinschalig theaterproject dat gemaakt werd door een nieuw talent en organiseerde de groep het festival Right about now, een bijeenkomst waar zeer uiteenlopende 'scenes' met elkaar werden geconfronteerd. Ook werkte de groep op scholen en andere plekken waar veel jongeren komen, waar ze voorstellingen gaven en theaterprojecten uitvoerden In 2007 fuseerde Made in da Shade met Cosmic Theater tot MC, met Marjorie Boston als artistiek directeur, Lucien Kembel als algemeen directeur en Maarten van Hinte als lid van het artistiek team, vaste regisseur en schrijver.

Voorstellingen

Een overzicht van de voorstellingen die deze organisatie in première bracht, al of niet in samenwerking of als co-producent met andere podiumkunsten-instellingen.

Push in Suriname

Bronnen