De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
(Doorverwezen vanaf Stichting ISH)
Ga naar: navigatie, zoeken

Unknown.png

NaamDansgezelschap ISH
Vroegere naamStichting ISH
Opgericht2000
DisciplineDans, Toneel
TrefwoordenModerne dans, Straattheater, Jeugdtheater, Performance
 Website
ISH rondlogo 2013.jpg

Informatie

Dansgezelschap ISH ofwel Stichting ISH is de naam van een collectief van kunstenaars die voorstellingen maken die zijn begonnen als een droom en die het levenslicht zien op het podium en zich ontwikkelen als een collectief van individuen, verbonden door een visie; grenzen bestaan niet.

Vanaf de eerste voorstelling in 2000 streeft ISH met succes naar multidisciplinaire dansvoorstellingen die een breed en divers publiek aanspreken. De afgelopen jaren brengen onze theater- en schoolvoorstellingen skills van de straat naar de podia van talloze theaters om daar de verbinding aan te gaan met gevestigde kunstvormen. Deze cross-over is de essentie van ISH. Het samenvoegen en verbinden van verschillende dansstijlen, straatdisciplines en andere bewegingsvormen is vanaf dag één de artistieke handtekening van Marco Gerris en zijn ISHers. Deze energieke shows zijn behalve in het theater ook te zien op feesten, conferenties en festivals in de vorm van demo’s.

Waar het de eerste jaren een combinatie van hiphop, skate en martial arts betrof, worden nu ook moderne dans, acrobatiek en hiphopdansvormen versmolten met opera en klassiek ballet. Zo is er niet alleen op hetzelfde moment een moderne danseres en een breakdancer te zien, er ontstaan nieuwe vormen en bewegingen doordat ze samen een choreografie ontwikkelen. Door met uiteenlopende partijen als Het Nationale Ballet, autonoom kunstenaar Dadara of VOCAALLAB samen te werken ontstaan er op artistiek en productioneel niveau nieuwe kruisbestuivingen.

Naast het ontwikkelen van producties voor grote en kleine zalen in binnen- en buitenland heeft ISH een bloeiende educatieve tak. Door middel van talloze workshops en educatieprojecten geven de ISH performers de vlam door aan de volgende generatie. Wij geloven dat talent in iedereen zit, inspiratie overal te vinden is en dat je samen sterker bent dan alleen. ISH heeft een authentieke manier van werken die mensen bij elkaar brengt, dromen uit laat komen en resulteert in fantastische voorstellingen. En belangrijker nog: in fantastische groepen mensen.

Op innovatieve wijze slaan de voorstellingen, demo’s en educatieprojecten van ISH een brug tussen kunstvormen, disciplines en culturen.

Zie verder het profiel op de website

Voorstellingen

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die onder de naam van dit collectief als producent in première zijn gebracht, al of niet in samenwerking met andere theaterorganisaties en voor zover geregistreerd in de Productiedatabase

VOLG ISH

SHOWS

Kijk op de website voor de actuele shows.

Like4Real flyer JPEG 465 656.jpg