De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Unknown.png

NaamStichting Het Laagland
Opgericht1999
DisciplineToneel
TrefwoordenJeugdtheater
 Website


Informatie

Stichting Het Laagland is de naam van het Familietheatergezelschap Het Laagland. Dit gezelschap maakt voorstellingen voor kinderen en jongeren van vier tot en met achttien jaar. Het Laagland is het familietheatergezelschap van Limburg dat in eigen huis, maar ook op regionale, nationale en internationale podia een breed publiek verrast met eigenzinnig theater dat kinderen serieus neemt, jongeren prikkelt en volwassenen ontroert. Hun voorstellingen vinden plaats in theaters, op scholen en op andere locaties door heel Nederland en België, en is ook met enige regelmaat te zien in diverse Duitstalige landen. Het Laagland ontwikkelt daarnaast in samenwerking met andere instellingen educatieve projecten en andere activiteiten rondom de voorstellingen.

Het Laagland is een initiatief van de regisseurs Inèz Derksen, Silvia Andringa en Bas Zuyderland dat in 1999 werd opgericht. Onafhankelijk van elkaar en als ad-hoc theatermakers maakten zij de laatste jaren in binnen- en buitenland theatervoorstellingen voor kinderen en jongeren.

Voorstellingen

Een overzicht van de voorstellingen die door dit gezelschap in première zijn gebracht, al of niet in samenwerking of als co-producent met andere podiumkunsten-instellingen.

Bronnen