De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Informatie

Stichting Grand Theatre is de formele naam van de organisatie van het theatergebouw Grand Theatre, Groningen, zie voor de historie aldaar. De Stichting produceert zelf ook voorstellingen o.a. ook onder de naam Grand Theatre Producties.

Tot begin 2015 presenteerde het Grand Theatre aan de Grote Markt 35 in Groningen eigentijdse theater-, dans- en jeugdtheatervoorstellingen en concerten. Naast een podium voor gastvoorstellingen van groepen uit binnen- en buitenland was het in de eerste plaats een productiehuis dat jaarlijks rond de vijftien producties uitbracht. Een aantal daarvan kwamen tot stand in samenwerking met (inter-)nationale partners. In eerste instantie ging het erom theatermakers te ondersteunen bij het realiseren van hun ideeën. Door artistieke begeleiding, maar ook het bieden van technische faciliteiten op het gebied van decor, licht en geluid in uitstekende repetitieruimtes. Alsmede ondersteuning bij publiciteit en tournees. Want heel wat voorstellingen maakten nationaal en internationaal furore.

Voorstellingen

Een overzicht van de voorstellingen die onder de naam van de Stichting, al of niet in samenwerking of als co-producent met andere podiumkunsten-instellingen, in première bracht.

Idem de voorstellingen onder de naam Grand Theatre Producties

Bronnen