De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Unknown.png

NaamStella Den Haag
Opgericht1990
Opgeheven2013
DisciplineToneel
TrefwoordenJeugdtheater
 Website


Informatie

Stella Den Haag is de naam van een theatergezelschap, opgericht in januari 1990 dat met professionele acteurs, regisseurs, vormgevers, musici en filmmakers voorstellingen maakt voor kinderen, jongeren en volwassenen. De groep staat onder leiding van regisseur en tekstschrijver Hans van den Boom. Hij imponeert al twintig jaar met zinderende, humoristische, recalcitrante en ingenieus bedachte voorstellingen voor de kleine en middelgrote zalen. Sinds enkele jaren verkent hij ook de grote zaal. Muziek, live gespeeld door orkest, speelt daarin een essentiële rol. Toen Carmen (2008) werd geselecteerd voor het Nederlandse Theaterfestival, bewees Stella Den Haag opnieuw de voorhoede van het Nederlandstalige jeugdtheater te vormen.

Per 1 januari 2013 is Stella Den Haag gefuseerd met Het Nationale Toneel. Dat gezelschap gaat dan onder de naam NTjong van start met voorstellingen voor jongeren en kinderen vanaf 5 jaar.

Voorstellingen (archief)

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die onder de naam van dit gezelschap als producent in première zijn gebracht, al of niet in samenwerking met andere theaterorganisaties en voor zover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen