De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Unknown.png

NaamStadsschouwburg, Nijmegen
PlaatsNijmegen
TypeTheatergebouw
 Website


Informatie

De Stadsschouwburg van Nijmegen behoort tot de grotere theaters in Nederland. Jaarlijks bezoeken ruim 100.000 mensen de voorstellingen en concerten. Daarnaast zijn er nog congresbezoekers, feestgangers, expositiebezoekers en vele anderen die jaarlijks het gebouw bezoeken.

Voorzien van een groot podium met bijbehorende faciliteiten is de zaal geschikt voor activiteiten waar veel theater- of presentatietechniek bij aan te pas komt. De theaterzaal heeft tevens een hellende vloer zodat voor alle 900 zitplaatsen goed zicht is op het podium. Voor het podium bevindt zich de orkestbak. Vijf grote en zes kleinere kleedkamers bieden ruimte aan tachtig personen.

Naast de voorstellingen in de Grote Zaal van de Stadsschouwburg, vinden er ook regelmatig inleidingen, borrels en verhuringen plaats in het Theatercafé en de Foyer.

De Stadsschouwburg werd in 1960 gebouwd door architecten B. Bijvoet en G.H.M. Holt.

Sinds enige tijd is de Stadsschouwburg Nijmegen een samenwerkingsverband aangegaan met het tegenovergelegen Concertgebouw De Vereeniging.

Premieres

Voorstellingen die in deze schouwburg in premiere zijn gegaan, zie Category:Premieres Stadsschouwburg, Nijmegen

Bronnen

  • Productiedatabase
  • Theaters in Nederland sinds de zeventiende eeuw. Redactie Bob Logger, Eric Alexander, Menso Carpentier Alting, Nico van der Krogt, Nathalie Wevers. Theater Instituut Nederland, 2007