Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Soap Digest is een ballet van Leon Koning op muziek van Claude Debussy (Rhapsodie voor clarinet en orkest), Francois Glorieux (In memoriam Stan kenton), Alfred Schnittke (Prelude in memoriam D. Chostakovitch voor vioolsolo en tape]] en Igor Stravinsky (Circuspolka).

Wereldpremière: 23 september 1981, Stadsschouwburg (1894), Amsterdam


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.

Deel !: Rhapsodie:
Michel Fons, Alan Land, Petra van de Pas, Raimondo Fornoni, Aina Bilkins, Simon de Mowbray, Wanda Racioppi, Col Prevoo, Kerrie Szuch, John Brown, Plonia van de Vijver, Manon Genis, Sophia Adler. Cecile Genné, Jane Matty.
Deel II: In memoriam:
Alan Land, Petra van de Pas, Jane Matty en ensemble.
Deel III Stilte A.U.B.:
Col Prevoo, Kerrie Szuch en ensemble.
Deel IV: Circuspolka:
Michel Fons. Alan Land (alias Jumbo), Jane Matty, Aina Bilkins, Raimondo Fornoni en ensemble.
Deel V: Prelude in Memoriam:
Jane Matty, Michel Fons en ensemble


      Vastlegging


      ontwerp Jumbo: Rob Hillenbrink

      Bronnen