De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Informatie

Silbersee is een muziekwerkplaats en productiehuis voor vocale muziek. Sinds 2014 is dit de nieuwe naam voor het instituut dat eerder het Nederlands Vocaal Laboratorium / Elect. Voices alsmede in een periode VocaalLAB Nederland werd genoemd,

Silbersee maakt lijfelijke opera. Met een troupe veelzijdige performers schept Silbersee zintuiglijk en muzikaal theater dat betovert, schokt, opzweept of verstilt.

Theatermaker, zanger en dirigent Romain Bischoff zet artistieke samenwerkingen op touw tussen componisten, choreografen, zangers, acteurs en andere kunstenaars, van het klassieke domein tot urban culture. Daarmee is Silbersee de plek waar kunststromen uit alle windrichtingen kunnen samenvloeien. Om vervaarlijke wervelingen op te wekken. Om hevige deining teweeg te brengen. Om uiteindelijk te mengen tot een zilveren kunstvorm.

Bij Silbersee worden actuele vormen van opera onderzocht en ontwikkeld. Silbersee is ervan overtuigd dat dit genre geen bastion van de traditie hoeft te zijn, maar kan bestaan als een zinnenprikkelende en grensverleggende theatervorm van het heden.

Naast de projecten die Silbersee zelf initiëert, gaat Silbersee coproducties aan met organisaties die verwantschap voelen met zijn artistieke visie of een beroep doen op zijn expertise. Silbersee bespeelt een wijd spectrum van internationale podia, van schouwburgen tot kerken en van Oerol tot het Holland Festival.

Voorstellingen

Een overzicht van de Producties die Silbersee, al of niet in samenwerking met andere podiumkunst-organisaties en als co-producent in première bracht.

Idem de Producties onder de naam VocaalLAB Nederland

Idem de Producties onder de naam Nederlands Vocaal Laboratorium / Elect. Voices

Bronnen