In verband met websiteonderhoud is het tussen vrijdag 18 juni 16:00u en (naar verwachting) woensdag 23 juni 11:30u niet mogelijk om bewerkingen te doen op de Theaterencyclopedie. Het bekijken van de websitepagina's blijft wel mogelijk.

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd bij de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:Rolverdeling en uitvoerenden

Op dit moment is er hier geen rolverdeling ingevoerd. Bewerk deze pagina om een rolverdeling toe te voegen.


   Informatie

   Schillen van Hinderik de Groot

   Studio Hinderik, Stichting Poppentheater Kollektief

   Seizoen: 1980/81, 1981/82, 1984/85

   Regie: Hinderik de Groot

   Decorontwerp: Hinderik de Groot

   Lichtontwerp: Dick Feld

   Uitvoerenden: Trinette Kuijpers, John van Miltenburg, Hans Schoen, Theo Terra, Dato de Weerd

   Video (volledige registratie)

   Lengte: 26 minuten

   Opname: NThI 1982, filmregie Luk Blancqaert.

   De publicatie van deze registratie werd mogelijk gemaakt tijdens de crowdfundingsactie Zijn/Niet Zijn in 2015 via Voordekunst.nl door de volgende donateurs: Eric Alexander, Hanny Alkema, Karin Van As, Marco Bakker, Donald Bleijleve, Inèz Derksen, Ellen van der Graaf, Jolijn de Groot, Mare de Groot, Terra de Groot & Menno vd Weide, Jan de Kater, Annemiek van Kollenburg, Roger Moerdijk, Servaes Nelissen, Emmy van Os, Connie Rodenburg,Gerda Schimmel , Bas Thijs, Paul Verberne, Harry Verschuren , Sjak Verschuren, Casper Vogel, Mariette Wolbert, Don van Zantwijk.

   Over Hinderik de Groot

   In 1967 begon Hinderik de Groot een eigen objectentheater dat uitgroeide tot het latere Studio Hinderik. Zijn beeldend theater- voorstellingen zoals Schillen, Stoeprand, Glas, Trein, Zandbak en Regen werden in heel Europa en daarbuiten, tot in Canada en Colombia aan toe, opgevoerd.

   Bronnen