De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamSam Verhoeven
Geboren21 februari 1981
BeroepActeur
DisciplineMuziektheater
TrefwoordenMusical

Biografie

Sam Verhoeven (1981) is actief als musicalacteur, componist, regisseur en producent. Hij is sinds 2009 algemeen directeur van het Fakkelteater te Antwerpen en is oprichter van Judas TheaterProducties vzw. Hij speelde mee in verschillende musicals, zoals “Kuifje De Zonnetempel” (2001/2007), “She Loves Me” (2002/2003), “De Kleine Zeemeermin” (2004), “Dracula”, (2005/2006), “Een Lied Van Zand” (2007/2008) en “Daens” (2008/2009). Zijn stem is te horen in verschillende animatieseries- en films zoals “Lazy Town”, “The Wild Kratts”, “Cars” en “Imagination Movers”.

Gedurende twee seizoenen speelde hij de rol van Geert De Pauw in de populaire VTM-soap “Familie” (2005/2006) en hij had gastrollen in “Thuis” en “Zone Stad”. Daarnaast is hij lid van het croonertrio “De Somebody’s”, gastheer van het populaire café-chantant “Hotel Vocal” en sinds 2007 is hij de side kick van Luc Caals in de “Caals Comedy Club”.

Als componist schreef hij in 2001 zijn eerste musical: “Je Negeert De Waarheid!?”. Deze musical vertelde het verhaal van een onmogelijke liefde tussen twee Amerikaanse soldaten gedurende de Eerste Wereldoorlog. Als debuut werd deze musical enthousiast onthaald. In Nederland werd Sam laureaat van het Stipendium Herman Van Veen.

Daarnaast componeerde hij de muziek voor de musical “Davidse – En Toch Heb Ik Mij Geamuseerd”, over het leven en werk van Bekende Vlaming David Davidse. Hij schreef de muziek van de musical “Lelies”. Voor deze compositie won hij een Vlaamse Musical Prijs in 2012 voor Beste Inhoudelijke Prestatie.

Ook in 2013 blijft hij actief als componist. Hij schreef de muziek voor de musicalcreaties “Josephine B.”, over het leven van revuester Josephine Baker en voor “Muerto!”, een aangrijpend verhaal over kindsoldaten in Colombia.

Zie ook wikipedia

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in Nederland te zien zijn geweest en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen