De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamRudolf Lucieer
Volledige naamRudolf Michiel (Rudolf) Lucieer
Geboren10 november 1942
Haarlem
BeroepActeur
IMDb-profiel
VIAF-profiel

Rudolf Lucieer (1942) is een Nederlands acteur en regisseur.

Biografie

Rudolf Lucieer is acteur en regisseur. Hij doorliep het Coornhert Lyceum in zijn geboortestad en de Toneelschool in Amsterdam. In 1965 deed hij eindexamen en verwierf hij met zijn klasgenoten de Top Naeff Prijs. Zijn debuut vond in september van dat jaar plaats bij de Nederlandse Comedie in "Het ei" van Félicien Marceau. Na de opheffing van de Nederlandse Comedie speelde hij ondermeer bij Toneelgroep Baal, Publiekstheater, Toneelgroep De Appel, RO Theater, Het Nationale Toneel en Het Toneel Speelt. Hij is naast acteur ook regisseur, in welke functie hij o.m. bij Toneelgroep Centrum, het Publiekstheater en in de vrije sector actief was.

Theater

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de bewerkingen van bestaande teksten en stukken

Idem voor de vertaling

Idem voor de productie

Foto's

Openbaar eindexamen 191075.jpg Openbaar eindexamen 191085.jpg

De leerlingen van de Toneelschool, eindexamenjaar 1965: Links: Boven v.l.n.r. Carol van Herwijnen, Rudolf Lucieer, Krijn ter Braak; en onder v.l.n.r. Jeroen Krabbé, Marja Kok, en Sjoukje Hooymaayer tijdens hun eindexamen bij de Toneelschool, 1965. Rechts: Rudolf Lucieer, Carol van Herwijnen, Sjoukje Hooymaayer, Krijn ter Braak, Marja Kok, en Jeroen Krabbé. Foto's: Particam Pictures/MAI. Collectie TIN.

Film en TV

Bronnen