Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

VVLogohome.jpg

Informatie

Rotterdams Lef was een theatergezelschap dat streetwise theater maakte voor jongeren en iedereen die daar voor open stond. Met haar voorstellingen gaf Rotterdams Lef een artistieke reactie op maatschappelijke ontwikkelingen in de samenleving, vooral daar waar het jongeren aanging. Door de combinatie van theater, dans, multimedia en muziek stond Rotterdams Lef garant voor multidisciplinair en dynamisch jongerentheater.

Vanaf 1998 was Rotterdams Lef te zien in Theater HAL 4, Rotterdam. In de jaren daaropvolgend werden er circa 150 voorstellingen per jaar gespeeld, die in theaters en op scholen door het gehele land te zien waren. Veel voormalig acteurs zijn inmiddels landelijk doorgebroken zoals, Nasrdin Dchar die op de Nederlandse Filmdagen het Gouden Kalf won voor beste mannelijke hoofdrol, Laise Sanchez die met haar groep Adlicious tweede werd bij de X Factor, Ruben Solognier die een hoofdrol vervulde in de speelfilm Body Language of Tjon Rockon die als theatermaker op Oerol en in De Internationale Keuze van de Rotterdamse Schouwburg stond. Artistiek leider was Jolanda Spoel.

In 2009 is Rotterdams LEF opgegaan in een fusie met Het Waterhuis en Rotjong, waarmee Theatergroep Siberia is gevormd. In 2013 fuseert Siberia samen met theatergroepen MAX en De Meekers en gaat gezamenlijk op in jeugd- en jongerentheatergroep MAAS.

Voorstellingen

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die onder de naam van dit theatergezelschap als producent in première zijn gebracht, al of niet in samenwerking met andere theaterorganisaties, voor zover geregistreerd in de Productiedatabase

Foto's

1RL SevenSins 2002 08 19 (1).jpg

Seven Sins (2002). Foto: Website Digitup.

1RL Kwaadbloed MarkJanssen 2006 05 10 Kwa (19).jpg 1RL Brandgrens2007 09 21br (8).jpg

Links: Kwaad Bloed (2006). Foto: Mark Janssen. Rechts: Brandgrens (2007). Foto: Website Digitup.

Bronnen