Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Ronja de roversdochter is een muziektheaterwerk gebaseerd op een boek van van Astrid Lindgren, bewerkt door Bas Zuyderland.


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.
   Video (volledige registratie)

   Lengte: 1 uur en 36 minuten.

   Uitgave: Het Laagland, 2007.

   De publicatie van deze voorstellingsregistratie werd mogelijk gemaakt door Het Laagland in het kader van de crowdfundingsactie Zijn/Niet Zijn in 2015 via Voordekunst.nl.

   LL logo klein.png

   Over de voorstelling

   Met 10 acteurs brengt Laaglandregisseur Inèz Derksen het beroemde boek van Astrid Lindgren (in haar 100ste geboortejaar) al spelend en zingend tot leven. Ronja de Roversdochter is een smakelijk woeste, stoere èn hartverwarmende familievoorstelling. Vol dansende rovers, zingende vogel heksen, muzikale trollen, de geur van bos en een bijzonder kind om voor altijd in je hart te sluiten.

   De voorstelling was een groot succes. "Ronja de Roversdochter is zo hartverwarmend en meeslepend als een roversverhaal moet zijn." (Anita Twaalfhoven in Trouw, 14 novembe 2007)

   Bronnen