Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoekenBetrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd bij de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:Rolverdeling en uitvoerenden

Op dit moment is er hier geen rolverdeling ingevoerd. Bewerk deze pagina om een rolverdeling toe te voegen.


   Informatie

   Ronja de roversdochter, naar een boek van van Astrid Lindgren, bewerkt door Bas Zuyderland

   Stichting Het Laagland

   Seizoen: 2007/2008, 2008/2009

   Trefwoorden: Jeugdtheater

   Regie: Inèz Derksen

   Decorontwerp: Bas Zuyderland

   Uitvoerenden: Inez de Bruijn, Wouter van Oord, Ron van Lente, Jeroen Windhorst, Mischa Ardon, Annemarie van Haren, Lotte Vogel, Ferdi Stofmeel, Sybrand van der Werf, Lennart Monaster

   Video (volledige registratie)

   Lengte: 1 uur en 36 minuten.

   Uitgave: Het Laagland, 2007.

   De publicatie van deze voorstellingsregistratie werd mogelijk gemaakt door Het Laagland in het kader van de crowdfundingsactie Zijn/Niet Zijn in 2015 via Voordekunst.nl.

   LL logo klein.png

   Over de voorstelling

   Met 10 acteurs brengt Laaglandregisseur Inèz Derksen het beroemde boek van Astrid Lindgren (in haar 100ste geboortejaar) al spelend en zingend tot leven. Ronja de Roversdochter is een smakelijk woeste, stoere èn hartverwarmende familievoorstelling. Vol dansende rovers, zingende vogel heksen, muzikale trollen, de geur van bos en een bijzonder kind om voor altijd in je hart te sluiten.

   De voorstelling was een groot succes. "Ronja de Roversdochter is zo hartverwarmend en meeslepend als een roversverhaal moet zijn." (Anita Twaalfhoven in Trouw, 14 novembe 2007)

   Bronnen